Viisi kovaa kysymystä menkoista

Menkkafestareiden idean äiti haastoi työryhmänsä vastaamaan viiteen kovaan menkka-aiheiseen kysymykseen. Miten työryhmä itse suhtautuu menkkoihin? Entäpä menkkaseksiin?

Miten suhtaudut menkkoihin?

Naiset:

” Mielestäni aika normaalisti. Tosin siirrän omiani pillereiden avulla aina niin monta kertaa, kun mahdollista. Se helpottaa elämää.”

” Minulle menkat on aika normaali asia. En pidä niistä, mutta ne vain kuuluvat naiseuteen. Minusta niistä on ihan normaalia puhua niin tyttöjen kesken kuin parisuhteessakin.”

”Minä suhtaudun menkkoihin aika neutraalisti. Se on sellainen asia, mikä kuuluu elämään. Olen itse miettinyt, että hankkisin hormonikierukan sen takia, että pääsisin eroon menkoista, sillä ne vaan hidastavat minun menoa. En ole silloin täysin toimintakykyinen kaikissa asioissa. Voisin olla helposti ilmankin menkkoja.”

Miehet:

”Menkat ovat osa naisen kehoa. Minusta ihmisten tulisi pystyä keskustelemaan täysin luonnollisista ihmisen kehoa koskevista asioista avoimesti.”

”Suhtaudun kuukautisiin samalla tavalla, miten niistä pitäisi pystyä puhumaan: Avoimesti. Huvittaa nähdä aikuisia ihmisiä, joita ällöttää puhua niinkin perusjutuista.”

”En ole itse koskaan pelännyt tai pitänyt menkkoja minään häpeällisenä asiana. Projekti on lisännyt tietoisuutta asiasta ja tuonut rentoutta aiheeseen, mitä tällä on haettukin. Enää ei tarvitse häpeillä tai mennä vaikeaksi, jos joku puhuu aiheesta.”

 

Onko suhtautumisisesi muuttunut projektin aikana?

Miehet:

”Eipä oikeastaan, olen keskustellut menkoista asiallisesti ja avoimesti naispuolisten ystävieni kanssa aikaisemminkin.”

” Eipä oikeastaan. Suhtauduin menkkoihin avoimesti jo ennen projektin alkua ja eipä se siitä ainakaan huonommaksi ole muuttunut. Minusta kuitenkin tuntuu, että olemme osana luomassa avoimempaa ilmapiiriä ja ainakin herättämässä keskustelua, ja se jos mikä on tosi jees.”

”On muuttunut jollain tavalla vähän. Ehkä siitä on tullut avoimempi juttu minullekin. En minä niistä tiennyt hirveästi, kun en ole itse kokenut menkkoja. En koe menkkoja pahana asiana.”

Naiset:

”Olen ehkä aavistuksen avoimempi alapää -jutuissa projektin edettyä. Oikeilla termeillä puhuminen on helpottunut huomattavasti enkä kiertele ja kaartele. On normaalia jutella siitä, miten kuukupin käyttö edistyy.”

” Projektin myötä olen oppinut puhumaan kuukautista ja ylipäätään seksuaalisuudesta entistäkin avoimemmin. Ne ovat ihan normaaleja asioita, joita vaietaan minusta turhaan.”

”Suhtautuminen menkkoihin on muuttunut tämän projektin aikana. Menkat on tosi normaali asia. Aikaisemmin niistä ei puhuttu porukan kesken ja jouduin naureskelemaan itse menkkajutuille tai vain läheisimpien kaverien kanssa. Nyt niistä on pystynyt puhumaan avoimesti jätkienkin kanssa. On ollut mukava huomata, että se on jätkillekin ihan ok asia, eikä ne ole, kuin pikkupojat, että ”hyi”. ”

 

Miksi menkkoihin liittyy mielestäsi häpeän tunnetta?

Naiset:

” Mielestäni kaikki ihmiskehosta erittyvät mönjät ovat vähän ällöjä. Olipa se räkää, kakkaa tai menkkaverta. Veri ylipäätään ällöttää minua. Häpeä liittyy ehkä siihen eriteällötykseen. Kaikilla on joskus nuha ja nenä vuotaa. Onhan se vähän ikävää, jos se valuu julkisella paikalla solkenaan pitkin ylähuulta, mukavampi on niistää. Käsittääkseni virtsankarkailukin on melko epämiellyttävää. En siis toivoisi itselleni tai muillekaan menkkaverenkarkailua, siitä tulee vähän sellainen epävarma, märkä fiilis. ”

”En itse häpeile menkkoja, mutta ehkä häpeä liittyy veren ällöttävyyteen. Ei haluta puhua siitä, että haarojen välistä vuotaa verta, joka sotkee joka paikan, koska onhan se aika ällöttävää eikä kukaan halua ajatella sitä. Toisaalta taas se on meille naisille normaalia, joten miksi sitä pitäisi hävetä?”

”Minä olen kokenut tosi paljon häpeää menkkoihin liittyen. Minulle kävi pieni menkkavahinko lentokoneessa ja aloin vuotamaan kuin Niagaran putous. Mietin tilannetta, että mistä häpeä johtui. Uskon, että se johtui siitä, että asia on vielä tabu. Menkat liittyvät vahvasti naisen seksuaalisuuteen ja genitaalialueeseen, että asia koetaan arkana eikä niistä puhuta kovin avoimesti.”

Miehet:

”Kai se on se veri, jota häpeillään. Itseäni se ei haittaa. Entinen naisystäväni piiloteli housuista löytyvää länttiä riisuessaan pikkuhousut menkkojen aikana, kunnes kehotin häntä lopettamaan tuon hölmön touhun.”

” En tosiaankaan tiedä. Kuukautiset ovat täysin luonnollinen asia, jota mielestäni kenenkään ei tarvitse hävetä. Ehkä jos on herkkä verelle? Itse en koe siihen liittyvän mitään ällöttävää. Toisaalta en muutenkaan koe tuntevani ällötyksen tunteita herkästi. ”

”Se on häpeällistä, jos sattuu pieni vahinko julkisella paikalla. Pelko aiheuttaa häpeää, vaikka se onkin täysin normaali asia. Menkat on monille todella vaikea asia, josta ei haluta puhua.

 

Tiedätkö mielestäsi tarpeeksi menkoista?

Miehet:

”Uskoisin tietäväni hyvän tai riittävän määrän menkoista. En toki tietenkään pistä pahaksi, jos joku kertoisi minulle asiasta lisää.”

” Tiedän tarpeeksi, mutta se ei loppujen lopuksi ole kovin paljon.”

”En varmaan voi väittää, että tietäisin niistä liikaa. Ei niistä miesten kesken puhuta muuten, kun silloin, kun ”muija ei antanut, kun sillä oli menkat”. Se on yleisin ilmaisu aiheesta, jonka voi kuulla. Tiedän kyllä paljon muutakin menkoista, jota en ennen tätä tiennyt, mutta en koskaan voi tietää niin paljon kuin nainen.”

Naiset:

”Tiedän mielestäni tarpeeksi menkoista. Tiesin mielestäni jo ennenkin projektia, mutta koko ajan olen oppinut lisää nyt penkoessani aihetta.”

”Tiedän mielestäni riittävästi menkoista, mutta ei kai koskaan voi oppia liikaa?”

”Luulen, että tiedän tarpeeksi. Kun joka kuukausi verta vuotaa, niin kyllähän siihen tottuu.”

 

Mielipide menkkaseksistä?

Naiset:

”Olen joskus huijannut toisen osapuolen petipuuhiin hänen tietämättä menkoista. Valot vaan pois! Mutta vuotoni on oikeasti melko niukkaa. Sinkkuvuosina toimi hyvänä ehkäsykeinona ja auttoi leikkimään vaikeasti tavoiteltavaa, kun yökylässä pidettiinkin vain kädestä. Enkä todellakaan sanonut mitään menkoista!”

”Seksi ensimmäisinä vuotopäivinä on usein itselle “nou nou” menkkoihin liittyvien kipujen vuoksi. Kipujen helpotettua ekojen päivien jälkeen harrastan seksiä kuitenkin mieluummin kakkoseen kuin verellä liukastettuna. En tykkää homman sotkuisuudesta. Hämärässä suihkussa menkkaseksiä – mikä ettei.”

”Suoraan sanottuna en tykkää harrastaa seksiä menkkojen aikana. Ehkä ihan alku- tai loppumenkoista, kun vuoto on niukkaa, sillä en halua sotkea lakanoita.”

Miehet:

”Seksiä siinä missä muukin seksi. Pyyhe tai vastaava vaan alle sotkun välttämiseksi. Ellei sitten pidä sotkusta. Ja jos vaikka veri ällöttää, niin onhan sitä ns. ”muitakin tapoja nylkeä kissa” eli muitakin vaihtoehtoja kuin vaginaalinen seksi.”

”Menkat eivät ole mikään ongelma seksin kannalta, ellei naisella ole kipuja. Toki kannattaa alle heittää pyyhe, ellei kuukausittainen Finlayssonilla vierailu kiinnosta. Harrastan myös suuseksiä menkkojen aikana, tekemättä toki turhaa sotkua ja aiheuttamatta Draculamaista naamaa. Hellästi klitoriksen kohdalta on hyvä vaihtoehto. Ajoittain tulee harrastettua anaaliseksiä naisen kuukautisten aikana.”

”Menkkaseksistä sellainen mielipide, että no se on hyvin naisesta riippuva asia, onko sitä vai ei. On ollut tapauksia, jotka on suoraan sanonut ei ja sellaisia, jotka on sanonut sen olevan ihan okei riippuen menkkojen ajankohdasta. Itse en ole kokenut menkkaseksiä ällöttävämpänä kuin mitään muutakaan seksiä. Ei se ole minulle mitään erikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: