Menkkafestareiden synty

Oli sateinen syyskuun ilta ja pyörin villasukat jalassa sängyssäni. Ajatellessani tykkään nostaa jalkani kohti kattoa, niin että ne nojaavat seinään. Yleensä kun teen näin, jotain nerokasta tai hullua saattaa juolahtaa mieleeni, kun ajatukseni lähtevät laukalle. Mietiskelin menkkojani, jotka juuri lähenivät loppuaan ja tulin siihen tulokseen, että edelleen kuukautiset ovat tabu, erityisesti ulkomailla, mutta myös Suomessa. Mielestäni menkkoja turhaa piilotellaan, hävetään ja pidetään ällöttävinä, vaikka ovathan ne nyt aivan luonnollinen asia jokaisen naisen elämässä.

Juutuin miettimään menkkoja. Mielessäni pyörivät härskit menkkavitsit saivat minut nauramaan ääneen. Minua harmitti valtavasti sillä hetkellä, että asun yksin, sillä mieleni paloi jakaa nämä minua niin huvittavat jutut jonkun kanssa.

Olin kuukausi sitten siirtynyt opiskelemaan liiketaloutta Tiimiakatemialle, jossa oppiminen tapahtuu projektien kautta. Illan aikana pohdiskelin myös millainen projekti olisi kiva toteuttaa ja sitten mieleni räjähti! Menkkojen tabua huumorilla lieventävä tapahtuma- Menkkafestarit! Miten siistiä olisi järjestää oikeasti omasta mielestäni hauska tapahtuma, jolla olisi jokin syvempi tarkoitus. Menkkafestarit ideana siis syntyi näin.

Seuraavana päivänä kävelin tiimini tyttöjen kanssa syömään pirtsakassa syyssäässä, enkä tiedä oliko se maassa lojuvien punaisten lehtien syytä, vai sitä, että pidin ideaani menkkahuumorin täyteisestä illasta hauskana, möläytin sen ääneen: ”Haluaisin järjestää tapahtuman, missä koko ilta olisi pyhitetty menkkahuumorille!” Yllätyksekseni se sai aikaan sekä hilpeyttä että avautumista omista menkkatarinoista.

Kuukausien ajan menkkafestarit on kuulunut koko tiimin jokapäiväisiin keskustelun aiheisiin ja tässä sitä ollaan jo niin pitkällä, että olemme varanneet Tanssisali Lutakon, saaneet yhteistyökumppaneita, kiinnittäneet esiintyjiä ja tehneet nettisivut, sekä sosiaalisen median tilit. Seuraavaksi alamme suunnittelemaan ohjelmaa tapahtumaan, jotta te viihtyisitte siellä meidän kanssa. Toivottavasti sinäkin siis löydät tiesi hersyvän härskin huumorin maailmaan yhdeksi illaksi, jolloin on lupa nauraa ja vuotaa verta yhdessä muiden naisten kanssa. Nähdään kevään verisimmässä tapahtumassa Menkkafestareilla Jyväskylässä 18.4.2018.

Niin hullua ja siistiä, että tämä tapahtuu, mua jo jännittää ja vatsanpohjassa on perhosia, tai sitten mulla alkaa taas menkat.

– Elina (Se hullu, joka keksi tän idean.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: